Mere grøn energi forudsætter energilagring

Politiken citerer i dagens avis en amerikansk klimaprofessor, Michael Mann, for at opfordre til, at vi opsætter mange flere vindmøller og solceller nu frem for at vente, til der er udviklet bedre teknologier (den såkaldte “hockeystav-model”, som regeringen ønsker at anvende). Professoren overser det faktum, at den grønne energi svinger med vejret og årstiderne, og at halvdelen af de vindmøller, vi allerede har, bliver stoppet, når det blæser meget, fordi der ikke er nogen aftagere til den strøm, de kunne have produceret. Løsningen på det problem er energilagring. Når der er overskud af grøn strøm, skal den lagres, så vi kan tage den frem, når der er underskud. Så mere vind og sol uden energilagring er bare en rigtig dårlig forretning og gavner ikke klimaet. Men Michael Mann har ret i, at vi har teknologierne allerede nu, også til energilagring. Vi kan lagre energien i form af brint, der fremstilles ved elektrolyse af vand, og brinten kan bruges til at producere strøm senere ved at blive brugt i brændselsceller eller brint-gasturbiner. Der udvikles en del varme i disse processer, men denne varme kan vi udnytte i vores fjernvarmesystemer, og så er det ikke spild men bare en smart måde at skaffe “brændsel” til fjernvarmeværkerne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: