Blog

Energiforlig med mangler

I starten af december indgik regeringen et energiforlig med de tre støttepartier, Kristendemokraterne og Alternativet. Den mest spektakulære delaftale er en mere end fordobling af havvindmølle-kapaciteten. Det er godt nyt, for vi skal erstatte fossil energi med grøn energi. Men hvorfor er energilagring ikke en del af aftalen? Vi stopper allerede i dag vindmøller iFortsæt læsning “Energiforlig med mangler”

Kan Danmark være et foregangsland uden brint?

European Hydrogen Week løber af stabelen 29/11 til 3/12-2021 i Bruxelles. EU’s Kommissionsformand, Ursula von der Leyen, holdt en veloplagt åbningstale, der tegnede billedet af brint som et fundament under det klimaneutrale samfund og EU som Verdens førende aktør indenfor forskning, innovation, udvikling og implementering af brint i vores samfund. Brintsamfundet er stadigvæk kun iFortsæt læsning “Kan Danmark være et foregangsland uden brint?”

Verdensmestre i implementering

Frankrig har allokeret 9 mia Euro til forskning i brintteknologi og opførelse af 5 brintfabrikker med gigawatt kapacitet. Tyskland har allokeret 5,2 mia Euro til tre projekter, som nu får et kæmpe offentligt tilskud: H2Giga, der vil serieproducere elektrolyseenheder, H2Mare, der vil fremstille brint direkte i forbindelse med en havvindmølle, og TransHyDE, der skal udvikleFortsæt læsning “Verdensmestre i implementering”

COP-26 – Det handler om penge!

Så er COP-26 afsluttet med et slutdokument, som samtlige 197 lande har underskrevet. Dokumentet indeholder en lang række hensigtserklæringer, men den eneste konkrete forpligtelse er, at landene skal melde reviderede klimamål ind om et år. Der kan siges meget godt om slutdokumentet og de parallelle initiativer, der er skabt i forbindelse med COP-26, som forFortsæt læsning “COP-26 – Det handler om penge!”

Brintsamfundet kommer – Rapport fra UNECE november 2021

UNECE, FN’s europæiske forum for økonomisk samarbejde, har frigivet en rapport om brintsamfundet. Det er ikke noget, vi ser meget til i dag, men det kommer, og vi må tage udviklingen alvorligt, hvis vi vil være blandt de lande, der kommer til at udbrede brintteknologierne, både herhjemme og i resten af Verden. Der er etFortsæt læsning “Brintsamfundet kommer – Rapport fra UNECE november 2021”

Vision for det fossilfrie samfund 2050

I 2050 er Danmark fossilfrit og har negativ netto CO2-emission til atmosfæren. Hele samfundet er omstillet til elektricitet eller brint. Danmark er netto eksportør af grøn energi, der kommer fra vindmøller og solcellefarme. De vejr-betingede svingninger i elproduktionen balanceres af et udbredt system af brintanlæg, der producerer brint, når elproduktionen overstiger elforbruget og forbruger brintFortsæt læsning “Vision for det fossilfrie samfund 2050”

Den nye normal

Coronapandemien er på pause i Danmark, og alle restriktioner er fjernet. Samfundet er vendt tilbage til normalen. Vi var mange, der håbede og forventede, at vi ikke bare vendte tilbage til den adfærd, vi havde før corona, og som har bragt os frem til et farligt punkt i forhold til klima, Jordens ressourcer og biodiversiteten.Fortsæt læsning “Den nye normal”

World Energy Outlook 2021 – IEA-rapport som oplæg til COP-26 konferencen i Glasgow

Det internationale energiagentur, IEA, har udarbejdet en rapport, der er tænkt som et oplæg til klimakonferencen COP-26 i Glasgow i starten af november. Rapporten, World Energy Outlook 2021, indeholder en status over Verdens energisituation i dag og fire scenarier for den fremtidige udvikling: Opretholdelse af status quo – Verdens energisituation i dag fortsættes uforandret GennemførelseFortsæt læsning “World Energy Outlook 2021 – IEA-rapport som oplæg til COP-26 konferencen i Glasgow”

“Varmeplan 2021” – god vilje og spildte muligheder

Ålborg Universitet har frigivet en ny rapport, ”Varmeplan 2021”. Rapporten er interessant ved at påpege, at der er et stort potentiale for fjernvarme, bl.a. i de nuværende naturgasområder. Den sammenkæder vurderingen af fjernvarmepotentialet med muligheden for at udnytte overskudsvarme. Desværre tager den udgangspunkt i, hvordan samfundet ser ud i dag og tager således slet ikkeFortsæt læsning ““Varmeplan 2021” – god vilje og spildte muligheder”

Loader…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Følg min Blog

Få nyt indhold direkte i din inbox.

%d bloggers like this: