Blog

Kan fjernvarme betale sig?

Regeringen har i lyset af de stigende energipriser sat et mål om, at fjernvarme skal rulles ud så hurtigt og så bredt som muligt. Det er rigtig godt, men det passer dårligt med virkelighedens verden. Fjernvarmen må kun rulles ud dér, hvor den er rentabel. Borgerne må ikke pålægges omkostninger, der overstiger, hvad de skulleFortsæt læsning “Kan fjernvarme betale sig?”

Brintløsning til skibe typegodkendt

Canadiske Ballards danske afdeling i Hobro har fået typegodkendt brintdrevne brændselsceller til brug i skibe hos Norske Veritas. Brændselscellerne kommer i 200 kW enheder, der kan bygges op i stakke svarende til de enkelte skibes behov. Ballard er den første leverandør, der har fået typegodkendt en brændselscelleløsning til søfarten. Det er en rigtig god nyhed.Fortsæt læsning “Brintløsning til skibe typegodkendt”

Fremtidens brint-rørnet

Evida er et statsejet selskab, der ejer og driver vores gasnet. Evida deltager i EU-samarbejder om en kommende europæisk brint-infrastruktur. Siden december 2021 har de udgivet en række rapporter om brint og rørført transport af brint, methan (gas) og CO2. Det er glædeligt, at Evida er gået aktivt ind i brint-området og arbejder målrettet påFortsæt læsning “Fremtidens brint-rørnet”

Sæt pris på livet

Er du klar over, hvor fantastisk privilegeret du er ved at være dansker i vor tid? Vi har haft fred, frihed og økonomisk fremgang siden 2. Verdenskrig sluttede i 1945. Det bliver ikke ved. Forringelser i vores livsmuligheder drives af klimaforandringer, migration, krige og global ulighed. Vores politikere er enige om, at vi kan klareFortsæt læsning “Sæt pris på livet”

Hvor er klimakæmperne henne?

2022 har foreløbigt været et rædselsår for klimakampen. Ruslands overfald på Ukraine er en menneskelig og materiel tragedie, som ligger til grund for en energi- og handelskrig mellem Rusland og Vesten. Vesten genstarter kul- og atomkraftværker i bestræbelsen på at erstatte russisk gas og olie. Samtidig stiger Kinas forbrug af kul, fordi stigningen i deresFortsæt læsning “Hvor er klimakæmperne henne?”

Loader…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Følg min Blog

Få nyt indhold direkte i din inbox.

%d bloggers like this: