Blog

Kan havstrømme løse vores energiproblem?

Sebastian H. Mernild, professor i klimaforandringer på Syddansk Universitet, leder af SDU Climate Cluster og hovedforfatter på den sjette hovedrapport fra FN’s klimapanel, IPCC, foreslår i Information 20. maj 2022, at vi skal trække energi ud af havstrømmene. Han skriver: ”Det kan muligvis lyde Storm P.-agtigt, men denne form for forudsigelig vedvarende energi kan sikreFortsæt læsning “Kan havstrømme løse vores energiproblem?”

Skal vi brænde mere affald af?

Professor Henrik Wenzel fra Syddansk Universitet, Institut for grøn teknologi, SDU Life Cycle Engineering, slår på hjemmesiden http://www.energy-supply.dk til lyd for, at affaldssektoren skal være backup for de mange PtX-anlæg, han ser som fremtidens leverandører af grønt brændstof til transportsektoren. Han udtaler i Energy Supply: ”PtX kommer til at træde i forgrunden når det gælderFortsæt læsning “Skal vi brænde mere affald af?”

Energiøen, Lynetteholmen og Kattegatforbindelsen

Hvad har Energiøen i Vesterhavet, Lynetteholmen og Kattegatforbindelsen til fælles? Det er 3 megaprojekter med et samlet budget på omkring 300 mia kr – plus de tilsyneladende uundgåelige budgetoverskridelser, der sædvanligvis er megaprojekters ulyksalige følgesvend. Det er 3 megaprojekter, der vil udlede enorme mængder af CO2 under opførelsen. Det er 3 megaprojekter, der må forventesFortsæt læsning “Energiøen, Lynetteholmen og Kattegatforbindelsen”

Veje til fremtiden

Den danske professor Steen Rasmussen fra Syddansk Universitet samlede i 2020 en gruppe på 20 højt kvalificerede forskere og innovatorer til en diskussion af de muligheder, vi har for at undgå de truende katastrofer vedrørende klima, økonomi, sikkerhed og sundhed. Deltagerne havde vidt forskellige baggrunde indenfor naturvidenskab, økonomi, sundhed, psykologi og samfundsforhold. Gennem 10 dageFortsæt læsning “Veje til fremtiden”

Fossilfri by i Ukraine

Den ukrainske præsident, Volodomyr Zelenskyj, opfordrede i sin tale til det danske Folketing 29. marts 2022 Danmark til at påtage sig opgaven med at genopbygge byen Mykolajiv. Den opgave bør vi som en selvfølge påtage os. Mykolajiv havde før krigen ca 500.000 indbyggere, lidt større end Århus, som har 350.000 indbyggere. Klimaet minder om Danmarks.Fortsæt læsning “Fossilfri by i Ukraine”

Organisering af energisektoren

Vi står overfor nogle kæmpe forandringer af vores energisektor, men vores organisering af energisektoren blokerer for de rigtige løsninger. EU og USA er netop blevet enige om at arbejde sammen om brint og brintinfrastruktur. EU har en brintstrategi, og brint vinder frem overalt i Verden – undtagen i ”foregangslandet” Danmark. Hér tror vi, at brintenFortsæt læsning “Organisering af energisektoren”

Loader…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Følg min Blog

Få nyt indhold direkte i din inbox.

%d bloggers like this: