Blog

World Energy Outlook 2021 – IEA-rapport som oplæg til COP-26 konferencen i Glasgow

Det internationale energiagentur, IEA, har udarbejdet en rapport, der er tænkt som et oplæg til klimakonferencen COP-26 i Glasgow i starten af november. Rapporten, World Energy Outlook 2021, indeholder en status over Verdens energisituation i dag og fire scenarier for den fremtidige udvikling: Opretholdelse af status quo – Verdens energisituation i dag fortsættes uforandret GennemførelseFortsæt læsning “World Energy Outlook 2021 – IEA-rapport som oplæg til COP-26 konferencen i Glasgow”

“Varmeplan 2021” – god vilje og spildte muligheder

Ålborg Universitet har frigivet en ny rapport, ”Varmeplan 2021”. Rapporten er interessant ved at påpege, at der er et stort potentiale for fjernvarme, bl.a. i de nuværende naturgasområder. Den sammenkæder vurderingen af fjernvarmepotentialet med muligheden for at udnytte overskudsvarme. Desværre tager den udgangspunkt i, hvordan samfundet ser ud i dag og tager således slet ikkeFortsæt læsning ““Varmeplan 2021” – god vilje og spildte muligheder”

De hellige køers land

Engang var det Indien, men nu er det Danmark. Hele Folketinget har kunnet samles om et ”historisk” forlig om landbrugets udledning af drivhusgasser og kvælstof. Et bindende krav om 55-65% reduktion i forhold til 1990. I denne sammenhæng betyder ”bindende” ikke noget, da det skal nås ved frivillighed, hvilket er ensbetydende med, at det ikkeFortsæt læsning “De hellige køers land”

Sæt fokus på elnettet

Regeringen frigav 29/9-2021 et 196 sider langt ”Klimaprogram”. Det er med rette blevet kritiseret for at være for ukonkret og for langsomt i forhold til behovet for hurtige CO2-reduktioner. Der skal handles nu, men hvilke handlinger? Det er en almindelig opfattelse, at samfundet skal elektrificeres. Vi skal udfase al fossil energi og bruge strøm iFortsæt læsning “Sæt fokus på elnettet”

Begræns landbrugets husdyrhold og omlæg til økologi

Blå blok mener, at landbrugets CO2-reduktioner skal realiseres gennem en frivillig ordning. Alternativt kræver de, at regeringen finder 6 mia nye skattekroner, som skal finansiere tiltagene. Erfaringerne med frivillige ordninger i landbruget er meget, meget ringe. Man skal være dybt naiv for i ramme alvor at kunne tro på, at det er en vej, derFortsæt læsning “Begræns landbrugets husdyrhold og omlæg til økologi”

Fatamorgana

Regeringens overordnede pejlemærke for den grønne omstilling er, at det ikke må koste noget. Ikke vækst, ikke arbejdspladser, ikke velfærd. Danmark vil være et foregangsland, og hvis det koster noget, vil andre lande ikke følge os, lyder det. Hvis det kunne lade sig gøre, ville det jo være fantastisk. Det er desværre umuligt. Regeringen styrerFortsæt læsning “Fatamorgana”

Loader…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Følg min Blog

Få nyt indhold direkte i din inbox.

%d bloggers like this: